Nyttige informationer / Information fra Klokkekildens bestyrelse / Problemer med bredbånd og mobildækning

Problemer med bredbånd og mobildækning

Vi hører ofte fra grundejere der har problemer med deres bredbånds- og mobildækning.
I grundejerforeningen prøver vi at påvirke teleselskaber til at gå i dialog med Egedal Kommune for at få opsat en ny mobilmast. Men det er tungt. Vi er så få beboere i området, at teleselskaberne ikke har lyst til at foretage en stor investering.

Grundejerforeningen har flere gange opfordret alle til at klage til deres teleselskab over den dårlige dækning. Men det gør I ikke. Der er INGEN der klager til deres teleselskab.
Og så sker der lissom ikke noget, vel...
 
Vi henviser gerne til en side hvor du kan læse alt om hvordan du klager, og hvordan en klage forløber. Følg dette link:

Der er også andre nyttige vejledninger på denne side, og på forsiden www.bredbånd.dk
kan du checke priser hos de leverandører der kan levere bredbånd her i området.

Du kan checke din mobilforbindelse og din bredbåndshastighed på tjekditnet.dk
Det er en hjemmeside opsat af Energistyrelsen, så du kan forvente at det du måler her stemmer.

Hos Forbrugerrådet Tænk og på mobilsiden.dk kan du læse anmeldelser af mobiltelefoner. Her kan du bl.a. læse hvilke mobiler der er gode til at modtage signaler i områder hvor der er dårlig dækning. Som der er hos os i Buresø.
Det kan gøre en kæmpeforskel hvilken mobil du bruger.
 
Tiænk over, at antennen sidder inde i mobiltelefonen. Hvis du holder hånden over antennen eller hvis du har et cover der dækker antennen, så får du en langt dårligere modtagelse.
 
 Telia har en mulighed for bedre mobildækning
En hurtig opdatering på mobildækning: Der er store forskelle på hvilken dækning de 4 store udbydere kan levere i Buresø, og der er også store forskelle rundt omkring i området. Generelt virker det som om at 3 er håbløst, TDC fungerer rimeligt i begrænsede områder, og slet ikke i andre. Telenor og Telia deler netværk og fungerer rimeligt i nogen områder. Noget der måske kan hjælpe er en løsning man kan få hos Telia. De har en lille boks som de kalder DEDIKERET MOBILDÆKNING. Det tager 5 sek. at koble den til den trådløse router, og så har du en langt bedre mobildækning. Virker op til 30-40 meter fra boksen. Resultatet er rigtig godt, den kedelige del er, at boksen koster et par tusinde..
Grundejerforeningen Klokkekilden - Buresø - 3550 Slangerup  | klokkekilden@yahoo.dk